• 21 Aug 17

  Buda hem unik konsthästskulptur och gör en viktig insats för barn och unga som kämpar med olika sjukdomar i ”Bjud på glädje!”

  hast1_bild1hast_2_bild1

   

  Inför EM i Ridsport i Göteborg har konstnären Shai Dahan på uppdrag av Göteborg & Co målat tio unika glasfiberhästar i naturlig storlek med olika teman. Shai Dahan är gatukonstnären som flyttade från USA till Sverige och blev fascinerad av hästar, speciellt dalahästar. Hästarna har inför mästerskapet placerats ut på olika platser i centrala staden och vid ankomstplatser till staden som t ex Landvetter, Stenaterminalen och Centralstationen. De har blivit symboler som hälsar besökarna välkomna till staden och evenemanget.

  Under EM-veckan den 21-27 augusti kan man beskåda hästarna på evenemangsområdena Ullevi och Heden .

  Nu auktioneras två av hästarna ut till förmån för Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. De hästar som auktioneras ut är hästen med EM-motiv och hästen med tema vatten.

  Auktionen ”Bjud på glädje” är ett samarbete mellan Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus och Göteborg Auktionsverk. Intäkterna går till saker, miljöer och upplevelser som kan bidra till mer glädje, högre livskvalitet och snabbare tillfrisknande för barn, unga och familjer på sjukhuset, Sveriges största i sitt slag, med patienter från hela landet. I auktionen kan du inte bara köpa värdefulla samlarobjekt, du gör också en daglig och konkret skillnad för ett stort antal barn, unga och familjer som drabbats av olika sjukdomar.

  Konsthästarna säljs i samarbete med FEI Longines EM I Ridsport och Göteborg & Co.

   

  Se objekten här

  Läs mer om Shai Dahan här