8 December

"Säsongens utvalda 2019"

Read more

Välkomna till Göteborgs Auktionsverks Kvalitetsauktion ”Säsongens Utvalda” 2019!

Visning 27 november – 7 december vardagar kl. 13-17 och lördagar kl. 11-15 samt auktionsdagen kl. 11-12.

Slagauktion söndagen 8 december med start kl.12.00. Auktionen är även online.

Katalogen innehåller det bästa vi samlat in under hösten, bland annat denna ovanliga ljusstake av tenn, designad av Anna Petrus. Verk av Hans Hedberg och Wiwen Nilsson samt konst av de polska modernisterna Stefan Gierowksi, Tomasz Tatarczyk, och Robert Rumas. Akvareller av Lars Lerin, göteborgskolorister, 1700-tals porslin från Kina och mycket mer.

Du hittar katalogen här.

  • Where: Värmlandsgatan 2
  • When: 8 December, kl. 12:00

15 January

Originalverken till Faktumkalendern 2020 – Om jag hade stålar

Read more

När man har väldigt lite pengar väljer man bort saker man vill ha, för saker man måste ha. Så den där gamla skrönan att Faktumförsäljare ändå bara köper sprit för pengarna kan ibland vara sann. Men oftast är det en dagstidning, en födelsedagspresent till barnbarnet eller ett par nya strumpor. Men vad skulle Faktums försäljare köpa om dom hade mycket stålar?

Den här kalendern är ett samarbete med tolv kända konstnärer, som var och en har illustrerat det som står högst på tolv försäljares önskelista. Om de hade stålar.

Konstnärerna är Arvida Byström, Christian Saldert, Franz Pozzo (Faktumförsäljare som också är konstnär), Katarina Pirak Sikku, Erik Sigerud, Henrietta Kozica, Ernst Billgren, Mange Hallberg, Peter Wahlbeck, Linda Spåman, Kent Wisti och Alice Herbst.

Originalverken auktioneras ut på Göteborgs auktionsverk online 15-25 januari, där pengarna oavkortat går till Faktums försäljarfond.

Följ auktionen här

  • Where: Värmlandsgatan
  • When: 15 January, kl. 18:00-20:00

19 February

Vårens kurser

Read more

Vårens kurser presenteras i samarbete med våra vänner på Sjömagasinet.
Onsdagar Kl.18.00-19.30 på Värmlandsgatan 2.

Du anmäler dig genom att boka via e-post till kurser@goteborgsauktionsverk.se.
I bokningsbekräftelsen får du betalningsuppgifter. Anmälan är bindande. Kostnaden är 310 SEK/kurs inklusive kanapéer från Sjömagasinet.

 

19/2 Svensk keramik

Keramik återfinns i olika former, färger och uttryck i varje hem. Hur ser Sveriges senare keramiska historia ut? Vilka fabriker och konstnärer var verksamma? Lär dig skilja på olika material och möt en intressant och spännande svensk kulturhistoria från 1700-talet till idag.

Maria Öhman, chefsintendent

 

26/2 Vårda dina antikviteter

Under den här föreläsningen får du tips och råd om hur du bäst vårdar dina äldre antikviteter, men även nyare designfynd i olika material. Kan det ekonomiska värdet påverkas om föremålet förändras mycket från ursprungsskicket? Vi går även igenom vad du kan göra själv och vad som bör överlåtas till en specialist.

Peder Lamm, antikexpert

 

4/3 Skimrande pärlor

Vi kommer under kvällens gång att gå igenom pärlans mångtusenåriga historia som lyxvara, mytbildare och symbolbärare inom olika kulturer och tidsperioder. Vi reder också ut den brokiga floran av olika pärlsorter och simulanter som finns på marknaden idag och hur man med enkla medel skiljer dem åt.

Peder Lamm, antikexpert och Maria Ylander, specialist smycken

 

11/3 Art déco

Upptäck skönheter från Art décoperioden, den mest distinkta och eleganta internationella mellankrigsstilen. Vi fördjupar oss även i den inhemska stilen Swedish Grace som utvecklades under 1920-talet.

Maria Öhman, chefsintendent

 

18/3 Det dukade bordet

Intresset för dukade festbord är större än någonsin och vi bjuder därför in till en historisk exposé av olika dukningar och serveringssätt. Servettbrytningar samsas med glas, karotter och silver på de mest uppseendeväckande sätt. Njut av vackra bord och dess föremål under kvällen.

Peder Lamm, antikexpert

 

25/3 Kandinsky och Sverige

Konstnären och teoretikern Wassily Kandinsky har en betydande roll inom den moderna konsten. Han vistades i Stockholm 1915-16 och ställde ut ett flertal banbrytande abstrakta verk. Vi tittar närmare på en av 1900-talets största konstnärskap och de avtryck han har gjort i Sverige.

Maria Öhman, chefsintendent

  • Where: Värmlandsgatan 2
  • When: 19 February, kl. 18:00-19:30