fbpx

1 March

Hitta till oss

Read more

Göteborg förändras och byggen rynt om oss gör det svårt att ta sig till oss. Enklast kommer ni hit via E45. Kör av vid Masthamnsgatan och kör parallellt med leden (kommer ni från norr så kör bort till Fiskhamnsmotet och vänd tillbaka in mot stan) Se karta här.

 • Where: Värmlandsgatan 2
 • When: 1 March

5 December

Höstens Kvalitetsauktion

Read more

Det är dags att presentera höstens höjdpunkt, Kvalitetsauktionen Säsongens utvalda på Göteborgs Auktionsverk.

Katalogen bjuder på en fin blandning av modern och klassisk konst och design. Våra Göteborgskolorister är som alltid representerade med flera verk. Stadens historia med Ostindiska Kompaniet och handeln med Kina syns i motiven på flera konstverk med vyer från hamnarna i Kanton på 17-och 1800-talen. För den som är intresserad av silver har vi flera föremål från designfirman Georg Jensen i Danmark. Många fler spännande samlarobjekt finns att upptäcka i vårt utbud.

Mycket nöje önskar vi på Göteborgs Auktionsverk!

TILL AUKTIONEN

FÖLJ AUKTIONEN OCH BJUD LIVE FRÅN SÖNDAG 5 DECEMBER 2021

Visning från lördag 27 november. Vi har öppet vardagar kl.13-17 och lördagar kl.11-15 samt auktionsdagen kl.11-12.

Vi kan även erbjuda enskild visning – anmälan till info@goteborgsauktionsverk.se eller på telefon 031-7047700.

Auktion söndag 5 december med start kl. 12.00.

 

 • Where: Värmlandsgatan 2
 • When: 5 December, kl. 12:00

7 November

SPECIALAUKTION: Vintage & pre-owned

Read more

Efterfrågan på föremål med en historia är större än någonsin och just nu pågår inlämning till höstens Vintage och Pre-owned Luxury auktion.

Vi söker föremål från de stora modehusen såsom Dior, Hermès, Chanel, Comme des Garçons, Miu Miu, Cartier och Louis Vuitton. Vi tar gärna emot väskor, dam -och herrekipering, bijouterier, scarves och pennor.

Katalogen publiceras den 29 oktober och auktionen klubbas online den 7 november.

För värdering och inlämning kontakta oss på: info@goteborgsauktionsverk.se.

 • Where: Värmlandsgatan 2
 • When: 7 November

27 October

Höstens kurser

Read more

27/10 Göteborgskoloristerna (fullbokad)
Denna kväll ägnas helt åt färgen och dess lyrik. Vi går igenom en konstnärsgrupp som också är att betrakta som ett eget begrepp i konsthistorien – Göteborgskoloristerna. Hur såg konstlivet såg ut i staden vid tiden för deras storhet? Vi utforskar vad som inspirerade koloristerna och vilka spår de har lämnat till senare generationer. Fokus ligger på de fyra konstnärerna Ivan Ivarson, Inge Schiöler, Ragnar Sandberg och Åke Göransson.

Maria Öhman, chefsintendent

Anmäl dig här…

Plats: Göteborgs Auktionsverk, Värmlandsgatan 2, Göteborg
Datum & klockslag: Onsdagen den 27 oktober 18.00-19.30.
Pris: 350 SEK inkl. moms. Canapéer komponerade av Ulf Wagner ingår.

Vår Covid 19-policy: Göteborgs Auktionsverk följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kommer därför att begränsa antalet platser för att säkerställa lämpligt avstånd mellan deltagarna.

 

 

10/11 Jugend & Art Nouveau (fullbokad)

Välkommen till en kväll med slingrande växtornamentik, organiska former och böljande vågor. Det var nämligen detta formspråk som dominerade form och konsthantverk under perioden 1895-1915. Den nya konsten tog fart kring förra sekelskiftet med syfte att lyfta fram hantverkare och konstnärer och bryta med industrin och 1800-talets nystilar. Med inspiration från naturen skapades verk dekorerade av flora och fauna. Länderna i Europa benämnde samma period med olika namn och stilens uttryck varierar mellan nationerna. Vi tittar närmare på vad som karaktäriserar tiden och dess verksamma konstnärer.

Maria Öhman, chefsintendent

Plats: Göteborgs Auktionsverk, Värmlandsgatan 2, Göteborg
Datum & klockslag: Onsdagen den 10 november 18.00-19.30. Denna kurs är fullbokad.
Pris: 350 SEK inkl. moms. Canapéer komponerade av Ulf Wagner ingår.

 

 

 

 • Where: Värmlandsgatan 2
 • When: 27 October, kl. 18:00-19:30

6 June

Vårens Kvalitetsauktion
6 juni

Read more

Det lönar sig att sälja på Göteborgs Auktionsverk. Kvalitetsauktionen avslutade vårens säsong och klubbades på Nationaldagen med höga slutpriser som resultat. Intresset var stort från köpare och samlare både nationellt och internationellt. Målningen Röd julle, utförd av koloristen Ivan Ivarson på Stenungsön 1931 nådde hög höjd och såldes för 404 000 SEK inklusive avgifter. Se alla slutpriser här. Tack för en fin vårsäsong och Trevlig sommar!

Läs mer här…

 • Where: Värmlandsgatan 2
 • When: 6 June, kl. 12:00

2 May

En samling stengods

Read more

Bland de 63 olika auktionerna hittar du vaser, krus, miniatyrer, skålar och andra färgglada föremål i olika former från namn som Berndt Friberg, Stig Lindberg, Carl-Harry Stålhane, Gunnar Nylund med flera.

Auktionen klubbas online söndagen den 2 maj.

Till auktionen…

 • Where: Online
 • When: 2 May

11 April

Pre-owned Luxury

Read more

Efterfrågan på föremål med en historia är större än någonsin och just nu pågår vårens Vintage och Pre-owned Luxury auktion. Här kan du botanisera bland handväskor, scarves, skor, kläder och accessoarer.

Välkommen att utforska auktionen. Katalogen publiceras den 1 april och auktionen klubbas online söndagen den 11 april.

 • Where: Online
 • When: 11 April

28 March

Herman Fogelins spännande värld

Read more

Konstnären och keramikern Herman Fogelin (1947-2020) har haft stor betydelse för konsthantverket i Göteborg. Med sitt lekfulla skapande och unika bildvärld gav han publiken keramiska konstverk att förundras över, inspireras av och falla för. Han behandlade materialet utan begränsningar och lät influenser från forntida kulturer möta nutidens mönster i personliga uttryck. Herman studerade på Konstindustriskolan, nuvarande HDK, under mitten av 1970-talet för bland andra Carl-Harry Stålhane. Så småningom blev han även lärare på skolan och lotsade sina elever till en egen identitet i skapandet. För 40 år sedan var Herman med och startade Galleri Lerverk och blev där Hedersmedlem. Han har ställt ut sin keramik världen över och finns representerad inte bara på museer, utan också på offentliga platser i Göteborg såsom brandstationen i Gårda och i Lundbytunneln.
Göteborgs Auktionsverk har äran att få presentera delar ur Herman Fogelins hem samt verk från hans ateljé. Se alla föremål här…

 • Where: Online
 • When: 28 March

7 March

En enastående myntsamling

Read more

Ta chansen att bjuda på en unik myntsamling som täcker i stort sett hela 
den svenska regentlängden från Gustav Vasa och framåt. Varför inte göra ett nedslag i den svenska monarkins historia med ett mynt från 1632, året då Gustav II Adolf gick bort sig i Lützens dimmor? Eller skänka drottning Kristina en tanke med en riksdaler präglad
1654, året då hon abdikerade och konverterade till katolicismen? Och med en dukat från 1713 kan du fantisera om hur Karl XII skapade kalabalik i Bender. 

Flera internationella mynt i samlingen speglar historien vidare, bland annat en Unite från James Stuart av Englands regeringstid. En 4 daler/10 franc minner om Danmarks kanske inte så välkända koloni i Västindien och en tetradrachma lämnar vittnesmål om Alexander
den stores desto mer berömda Makedonska rike.

26 feb- 7 mars

Plats: Online

Visning: vardagar 13-17, lördagar 11-15, Värmlandsgatan 2, Göteborg

För visning av fler än 10 mynt vänligen boka tid: info@goteborgsauktionsverk.se
Uppvisning av legitimation erfordras

 • Where: Online
 • When: 7 March

6 December

Höstens Kvalitetsauktion
6 december

Read more

söndag 6 december 2020 kl. 12:00

Katalogen bjuder på en fin blandning av nationell och internationell konst, design och föremål. Våra Göteborgskolorister är representerade med många verk, varav Inge Schiöler med sju stycken färgstarka och kraftfulla kompositioner. Den svensk-amerikanske konstnären Carl Oscar Borg visar skildringar från USA och ett unikt porträtt av Abraham Lincoln. Bland rariteterna finns en snusdosa i 18k guld och blå emalj tillverkad under empiretiden i Frankrike av Toussaint-François Pillieux (verksam 1786-1813). Många fler spännande samlarobjekt finns att upptäcka i vårt utbud. Mycket nöje önskar vi på Göteborgs Auktionsverk!

Visning från lördag 28 november. Vi har öppet vardagar kl.13-17 och lördagar kl.11-15 samt auktionsdagen kl.11-12.
Auktion söndag 6 december med start kl 12.00.

 

Till auktionen och mer information…

 • Where: Värmlandsgatan 2
 • When: 6 December

25 October

Specialauktion: Ian Rusth

Read more

Välkommen in i Ian Rusths lekfulla värld, där den skapande friheten väcker betraktarens fantasi och upptäckarlusta. Som en målande historieberättare bjuder han in till oväntade och drömska upplevelser. I kraftfull kolorit lyser figurerna i kontrast mot fonden ofta i samklang med den förgyllda färgen.

Flertalet detaljer återkommer i hans måleri såsom den röda hunden, regnbågar, flygande figurer och stegar. Kan någon av dem vara Ian själv? Alla tolkningar är upp till publiken själv att göra. Även ramarna är skapade av konstnären själv och listverken kan ofta härledas från olika hus i Göteborg, en förankring i stadens historia som en del av konstverken.

Vi är glada över att få presentera denna privatsamling som består av 42 verk i olika tekniker av Ian Rusth.
De spänner från 1970-talet till idag. Stig in i Paradiset!

Auktionen klubbas online den 25 oktober.

 • Where: Online
 • When: 25 October

18 October

Specialauktion: Vintage & pre-owned

Read more

Bland föremålen hittar du vackra väskor, skor och scarves från Hermès, Dior, Balenciaga, Longchamp och Louis Vuitton med flera.

Auktionen klubbas online söndagen den 18/10.

 • Where: Online
 • When: 18 October

26 July

Specialauktion: STAR WARS

Read more

A long time ago in a galaxy far, far away… Nu har vi på Göteborgs Auktionsverk en samling Star Wars ute till auktion. Här hittar du äldre figurer, rymdskepp, samlardockor och mycket mer. May the Force be with you. Klicka här för att komma till auktionen. 

 • Where: Värmlandsgatan 2
 • When: 26 July

12 June

En samling äldre armbandsur

Read more

Just nu hittar ni en samling äldre armbandsur på auktion. Här finns Rolex, Omega, Breitling med flera. Auktionen avslutas på söndag. Välkomna!

Till auktionen…

 • Where: Online
 • When: 12 June

12 June

Fonografer och grammofoner

Read more

Nu har vi en auktion med en samling av fonografer och grammofoner. Här kan du även hitta tillbehör som fonografrullar och stift. Eller varför inte en resegrammofon att ta med på semestern. Auktionen avslutas söndag 21 Juni.

Till auktionen…

 • Where: Online
 • When: 12 June

7 June

Vårens Kvalitetsauktion 7 juni

Read more

SÄSONGENS UTVALDA VÅREN 2020
Göteborgs Auktionsverks kvalitetsauktion den 7 juni

Katalogen bjuder på en härlig blandning av spännande föremål. För en samlare av Göteborgskolorister finns många konstverk att välja mellan. Ivan Ivarson, Inge Schiöler, Ragnar Sandberg och Åke Göransson är alla representerade med färgstarka målningar. Bland rariterna finns en Panagia tillverkad i Moskva omkring år 1900 och buren av Alexander Paulus (1872-1953), Metropolit i Estland. Många fler intressanta objekt finns att upptäcka i vårt utbud. Mycket nöje önskar vi på Göteborgs Auktionsverk!

Visning 2 juni – 6 juni vardagar kl.13-17 och lördagar kl.11-15 samt auktionsdagen kl.11-12.
Auktion söndagen 7 juni med start kl 12.00.

Journummer under dagen 0707-904720.

På grund av det rådande läget gäller inför vårens auktion, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer, följande: Uppvisar du minsta sjukdomssymptom ska du avstå besök.

Vänligen observera att vi kommer endast att släppa in ett begränsat antal besökare i lokalen. Du måste alltså vara beredd på att viss väntetid kan förekomma.

Vi kan även erbjuda enskild visning – anmälan till info@goteborgsauktionsverk.se eller på telefon 031-7047700.
Vi vill vänligen uppmana er att i största möjliga utsträckning delta online eller via telefon.
Auktionen kommer att genomföras med begränsat antal budgivare i salen – men obegränsat online.

FÖLJ AUKTIONEN OCH BJUD LIVE FRÅN SÖNDAG 7 JUNI 2020

KATALOG (PDF)

KATALOG MED BILDER (PDF)

 • Where: Värmlandsgatan 2
 • When: 7 June

10 May

Specialauktion: Göteborg, kusten & sjöfarten

Read more

I en specialauktion tillägnad Göteborg och Bohuslän får du nu chansen att köpa konst, konsthantverk och föremål med anknytning till västkusten, och som speglar dess sjöfart, handel och historia. Auktionen innehåller även en stor samling nautica från en privatsamlare. Till auktionen!

 • Where: Online
 • When: 10 May

29 March

Specialauktion: Vintage & pre-owned

Read more

Bland de 150 föremålen hittar du vackra väskor, skor och scarves från Hermès, Dior, Gucci, Louis Vuitton och Bottega Veneta med flera.

Auktionen klubbas online söndagen den 29/3. Välkommen att botanisera i vår digitala katalog eller i vårt showroom på Värmlandsgatan 2!

 • Where: Online
 • When: 29 March

19 February

Vårens kurser

Read more

Vårens kurser presenteras i samarbete med våra vänner på Sjömagasinet.
Onsdagar Kl.18.00-19.30 på Värmlandsgatan 2.

Du anmäler dig genom att boka via e-post till kurser@goteborgsauktionsverk.se.
I bokningsbekräftelsen får du betalningsuppgifter. Anmälan är bindande. Kostnaden är 310 SEK/kurs inklusive kanapéer från Sjömagasinet.

 

19/2 Svensk keramik (fullbokad)

Keramik återfinns i olika former, färger och uttryck i varje hem. Hur ser Sveriges senare keramiska historia ut? Vilka fabriker och konstnärer var verksamma? Lär dig skilja på olika material och möt en intressant och spännande svensk kulturhistoria från 1700-talet till idag.

Maria Öhman, chefsintendent

 

26/2 Vårda dina antikviteter

Under den här föreläsningen får du tips och råd om hur du bäst vårdar dina äldre antikviteter, men även nyare designfynd i olika material. Kan det ekonomiska värdet påverkas om föremålet förändras mycket från ursprungsskicket? Vi går även igenom vad du kan göra själv och vad som bör överlåtas till en specialist.

Peder Lamm, antikexpert

 

4/3 Skimrande pärlor (fullbokad)

Vi kommer under kvällens gång att gå igenom pärlans mångtusenåriga historia som lyxvara, mytbildare och symbolbärare inom olika kulturer och tidsperioder. Vi reder också ut den brokiga floran av olika pärlsorter och simulanter som finns på marknaden idag och hur man med enkla medel skiljer dem åt.

Peder Lamm, antikexpert och Maria Ylander, specialist smycken

 

11/3 Art déco (fullbokad)

Upptäck skönheter från Art décoperioden, den mest distinkta och eleganta internationella mellankrigsstilen. Vi fördjupar oss även i den inhemska stilen Swedish Grace som utvecklades under 1920-talet.

Maria Öhman, chefsintendent

 

18/3 Det dukade bordet (inställd)

Intresset för dukade festbord är större än någonsin och vi bjuder därför in till en historisk exposé av olika dukningar och serveringssätt. Servettbrytningar samsas med glas, karotter och silver på de mest uppseendeväckande sätt. Njut av vackra bord och dess föremål under kvällen.

Peder Lamm, antikexpert

 

25/3 Kandinsky och Sverige (inställd)

Konstnären och teoretikern Wassily Kandinsky har en betydande roll inom den moderna konsten. Han vistades i Stockholm 1915-16 och ställde ut ett flertal banbrytande abstrakta verk. Vi tittar närmare på en av 1900-talets största konstnärskap och de avtryck han har gjort i Sverige.

Maria Öhman, chefsintendent

 • Where: Värmlandsgatan 2
 • When: 19 February, kl. 18:00-19:30