26 januari

Kostnadsfri värdering och inlämning av Göteborgskolorister till våra auktioner.

  • Var: Värmlandsgatan 2, Göteborg
  • När: 26 januari, kl. 11:00-15:00

20 februari

Vårens kurser

Läs mer

Vårens kurser presenteras i samarbete med våra vänner på Sjömagasinet.
Kurserna kostar 295 SEK per föreläsning inklusive canapéer från Sjömagasinet.

Du anmäler dig genom att boka via e-post till kurser@goteborgsauktionsverk.se.
I bokningsbekräftelsen får du betalningsuppgifter. Anmälan är bindande.

20 februari – Förgyllda skönheter med Peder Lamm
Speglar, ljusstakar, ur och dekorelement har genom historien förgyllts för att sprida ljus och skönhet. Under empiren på 1800-talets förra hälft var de förgyllda föremålen på modet och de dukade borden dignade av guld. Vi går igenom olika metoder och visar vackra exempel från flera tidsepoker.

27 februari – Svenskt glas med Maria Öhman (FULLBOKAD)
Sverige har en lång och spännande historia av glastillverkning. Nya tekniker har experimenterats fram på de olika bruken i takt med att stilarna växlat. Skickliga konstnärer har i tätt samarbete med glasblåsare och gravörer trollat fram utsökta konstverk. Vi tittar närmare på olika glasbruk, formgivare och föremål.

6 mars – Ringen – symbolik & historia med Maria Ylander
Av alla smycken är ringen den i särklass mest symbolladdade. Den kan vara en sinnebild för äktenskapliga band, släktskap och ämbeten och som statusmarkör får den ofta bära de mest dyrbara ädelstenarna. Vi går igenom ringens spännande historia och funktion från antiken fram till våra dagar.

13 mars – Handväskan – en exposé med Malin Sundberg
Högt upp på listan över väskor man ”bör” ha i sin ägo tronar ikoner som Hermès Birkin bag, och Louis Vuittons Speedy. Vi går igenom handväskans historia, dess täta förbindelse med Hollywoods glamorösa livsstil och vem som har burit vad. Ni kommer också att få handfasta råd om vad man skall tänka på vid köp av väskor på auktion.

20 mars – Konstnärskolonin i Grez-Sur-Loing med Maria Öhman
I den lilla byn Grez-Sur-Loing söder om Paris samlades konstnärer från hela världen under slutet av 1800-talet. Konstnärer såsom Karin och Carl Larsson, August Strindberg och Flera Skagenmålare verkade i den mytomspunna kolonin. Följ med på en tidsresa till den franska landsbygden och upplev konsten som skapades där.

27 mars – Flärdfull lyx med Peder Lamm
Människan har genom alla tider velat omge sig av lyxiga accessoarer. Koffertar, toiletteuppsättningar, cigarettetuier och dosor är några exempel på föremål som har gett en air av flärd. Dröm dig bort till praktens och lyxens värld bland stora namn och firmor under kvällen.

  • Var: Värmlandsgatan 2
  • När: 20 februari, kl. 18:00-20:00

23 februari

Kostnadsfri värdering och inlämning av silver till våra auktioner.

Läs mer

Sigvard Bernadotte är en av Sveriges mest namnkunniga och mångfasetterade formgivare. Efter andra världskrigets slut anställdes han som konstnärlig ledare på Georg Jensen i köpenhamn, där han bland annat formgav denna vackra ishink i silver. Just nu efterfrågar våra köpare silverföremål och smycken av framför allt Georg Jensen, Wiwen Nilsson, Sigurd Persson, Tapio Wirkkala, Sven-Erik Högberg, och Atelier Borgila. Varmt Välkommen att värdera och lämna in ditt silver lördagen den 23 februari. Våra experter tar emot kl 11.00-15.00. Vid 13.00 håller vi ett kort föredrag om Georg Jensen.

  • Var: Värmlandsgatan 2
  • När: 23 februari, kl. 11:00-15:00