20 februari

Vårens kurser

Läs mer

Vårens kurser presenteras i samarbete med våra vänner på Sjömagasinet.
Kurserna kostar 295 SEK per föreläsning inklusive canapéer från Sjömagasinet.

Du anmäler dig genom att boka via e-post till kurser@goteborgsauktionsverk.se.
I bokningsbekräftelsen får du betalningsuppgifter. Anmälan är bindande.

20 februari – Förgyllda skönheter med Peder Lamm
Speglar, ljusstakar, ur och dekorelement har genom historien förgyllts för att sprida ljus och skönhet. Under empiren på 1800-talets förra hälft var de förgyllda föremålen på modet och de dukade borden dignade av guld. Vi går igenom olika metoder och visar vackra exempel från flera tidsepoker.

27 februari – Svenskt glas med Maria Öhman (FULLBOKAD)
Sverige har en lång och spännande historia av glastillverkning. Nya tekniker har experimenterats fram på de olika bruken i takt med att stilarna växlat. Skickliga konstnärer har i tätt samarbete med glasblåsare och gravörer trollat fram utsökta konstverk. Vi tittar närmare på olika glasbruk, formgivare och föremål.

6 mars – Ringen – symbolik & historia med Maria Ylander
Av alla smycken är ringen den i särklass mest symbolladdade. Den kan vara en sinnebild för äktenskapliga band, släktskap och ämbeten och som statusmarkör får den ofta bära de mest dyrbara ädelstenarna. Vi går igenom ringens spännande historia och funktion från antiken fram till våra dagar.

13 mars – Handväskan – en exposé med Malin Sundberg
Högt upp på listan över väskor man ”bör” ha i sin ägo tronar ikoner som Hermès Birkin bag, och Louis Vuittons Speedy. Vi går igenom handväskans historia, dess täta förbindelse med Hollywoods glamorösa livsstil och vem som har burit vad. Ni kommer också att få handfasta råd om vad man skall tänka på vid köp av väskor på auktion.

20 mars – Konstnärskolonin i Grez-Sur-Loing med Maria Öhman (FULLBOKAD)
I den lilla byn Grez-Sur-Loing söder om Paris samlades konstnärer från hela världen under slutet av 1800-talet. Konstnärer såsom Karin och Carl Larsson, August Strindberg och Flera Skagenmålare verkade i den mytomspunna kolonin. Följ med på en tidsresa till den franska landsbygden och upplev konsten som skapades där.

27 mars – Flärdfull lyx med Peder Lamm
Människan har genom alla tider velat omge sig av lyxiga accessoarer. Koffertar, toiletteuppsättningar, cigarettetuier och dosor är några exempel på föremål som har gett en air av flärd. Dröm dig bort till praktens och lyxens värld bland stora namn och firmor under kvällen.

  • Var: Värmlandsgatan 2
  • När: 20 februari, kl. 18:00-19:30

16 mars

Kostnadsfri värdering och inlämning av smycken & klockor.

Läs mer

Just nu efterfrågar våra köpare smycken av framför allt Cartier, Bvlgari, Tiffany & Co, Van Cleef & Arpels, Chopard och Harry Winston. Vi söker även armbandsur från Omega, Patek Philippe, Jaeger-LeCoultre, Rolex, Vacheron Constantin, Breitling och IWC. Varmt välkommen att värdera och lämna in dina smycken och klockor lördagen den 16 mars. Våra experter tar emot kl. 11.00-15.00. Vi bjuder på kaffe medan du väntar.

  • Var: Värmlandsgatan 2
  • När: 16 mars, kl. 11:00-15:00

15 mars

Välkommen på tapetutställningen LvBvol1.

Läs mer

I samarbete med Ulricehamns Tapetfabrik presenteras utställningen LvBvol1 med det nya tapetvarumärket Långelid/von Brömssen som visar den första kollektionen i samspel med Göteborgs Auktionsverks aktuella föremål och verk. Här möts historiska referenser och samtidens design i ett gränsland av hantverk, konst och formgivning. Utställningen pågår från fredag 15 mars till torsdag 28 mars. Lördag 16 mars finns Daniel Långelid och Emma von Brömssen på plats. Välkommen!

  • Var: Värmlandsgatan 2
  • När: 15 mars, kl. 13:00-17:00