23 maj

UTSTÄLLNING: Philip Ahlqwist - In Real Life

Läs mer

Philip Ahlqwists verk kan närmast beskrivas som ett möte mellan digital konst med minimalistisk praktik. Genom sin yrkesmässiga bakgrund med vektor- och pixelbaserade verktyg utforskar Philip dess oändliga möjligheter, men också begränsningar i form av de konventioner som skapats i det sociala rummet. Det har förtydligats framförallt i interaktionen på sociala medier där begränsning i form och storlek är given men informationen av respons till verken ger ytterligare ett lager att utforska rörande samspel mellan publik och konstnär.

Ann-Sofie Johansson
Samtidskonst

  • Var: Värmlandsgatan 2
  • När: 23 maj, kl. 11:00

SPECIALAUKTION: Vintage & pre-owned

Läs mer

Under maj höll vi en specialauktion med tema vintage & pre-owned. Auktionen innehöll exklusiva klassiker från märken som Hermès och Chanel och moderna pjäser från Miu Miu och Philipp Plein. Klicka här för att se auktionsresultatet.

  • Var: Värmlandsgatan 2

3 juni

SPECIALAUKTION: Säsongens utvalda

Läs mer

En av Säsongens utvalda anno 1616-1631.
Känn historiens vingslag i detta kompassur från tidigt 1600-tal. Vilka vägar har det visat sin ägare under 400 år? Augsburg och Nürnberg blev centrum för tillverkningen av bärbara kompassur under 1500- och 1600-talen. Med både konstnärlig och vetenskaplig finess är detta ur tillverkat av Hanns Troschel d.y, som var verksam i Nürnberg fram till 1628. Utropspriset på auktionen är 30 000 SEK. Klicka här för att se samtliga föremål på auktionen.

  • Var: Värmlandsgatan 2
  • När: 3 juni, kl. 19:00