3 juni

Vårens Kvalitetsauktion 3 juni

Läs mer

Med stor glädje presenterar vi på Göteborgs Auktionsverk vårens Kvalitetsauktion Säsongens utvalda. Göteborgskoloristerna är representerade med flera namn och Inge Schiöler med elva konstverk i både olja, gouache och pastell. Västkusten är även representerad av konstnären från Fiskebäckskil, Carl Wilhelmson, med den finstämda Aftonbilden av Elna och dottern Ana från 1914. Skulpturen ”Snöklockan” står majestätiskt i kritvit carraramarmor, utförd av Per Hasselberg i Paris 1887. För samlaren av glaskonst finns tillfälle att förvärva ett unikt Janushuvud av Bertil Vallien eller skulpturen ”Maria”, som ritades till altarskåpet i Växjö Domkyrka. Från Herman Bergmans konstgjuteri kommer ett par uttrycksfulla tidstypiska ljushållare i art déco ritade av Hjördis Nordin Tengbom 1926. Av den emigrerande konstnären Gustaf Tenggrens hand har vi en dramatisk tidig olja, utförd 1918-19, föreställande en kung och en varulv i natten. Stilren skandinavisk design, smycken och armbandsur är fler kategorier att upptäcka.

Välkommen att utforska katalogen och alla unika föremål. Mycket nöje önskar vi på Göteborgs Auktionsverk!

Visning från lördag 25 maj. Vi har öppet måndagar kl.13-19, tisdag-torsdag kl.13-17 och fredag-lördag kl.11-15 samt auktionsdagen kl.13-15.
Vi kan även erbjuda enskild visning – anmälan sker till info@goteborgsauktionsverk.se eller på telefon 031-7047700.

Auktion måndag 3 juni med start kl. 15.00.

 

Till auktionen…

 • När: 3 juni

24 april

Kurs: Swedish Modern

Läs mer

Vi fortsätter att dyka ner i 1900-talets olika decennier och bygger på kunskaperna i stilhistoria från föregående genomgång av Funkis med begreppet Swedish modern. Strömningen utvecklades ur den strama funkisen mot en mjukare och friare stil under 1940-talet. Vi går igenom hur ideal och tidsanda formade estetiken och naturligtvis formgivare och föremålens typiska drag. Följ med till en omvälvande tid och stifta bekantskap med namn som Estrid Ericson och Firma Svenskt Tenn!

Plats: Göteborgs Auktionsverk, Banehagsgatan 20

Kostnad: 450:- inklusive kanapéer från Ankarsmedjan Social.

Boka här!

 • Var: Banehagsgatan 20
 • När: 24 april, kl. 18:00-19:30

5 april

Vintage & Pre-owned Luxury

Läs mer

Efterfrågan på föremål med en historia är större än någonsin och just nu pågår inlämning till vårens Vintage och Pre-owned Luxury auktion. Vi söker föremål från de stora modehusen såsom Dior, Hermès, Chanel, Comme des Garçons, Miu Miu, Cartier och Louis Vuitton. Förutom damkläder och väskor tar vi gärna emot herrekipering, skor, bijouterier, scarves och pennor.

Har du föremål du önskar sälja, kontakta oss!

 • Var: Online
 • När: 5 april

27 mars

Kurs: Följ med till Konstmuseet! (Fullbokad)

Läs mer

Nu är sista chansen att se utställningen ”Den underbara färgen. Göteborgskolorismen i nytt ljus” på Konstmuseet. Följ med på en visning av utställningen som är tillägnad färgen och koloristerna som verkade i Göteborg. Vi tittar både på bakgrund och inspiration till uppkomsten av de färglyriska dragen och de enskilda konstnärerna, deras särart och verk. Välkommen till en kväll i den underbara färgens spår!

Plats: Göteborgs Konstmuseum

Kostnad: 200:- inklusive årskort för Göteborgs Stads museer 2024.

Boka här!

 • Var: Göteborgs Konstmuseum
 • När: 27 mars, kl. 18:00-19:00

22 mars

Finsk Design

Läs mer

Formgiving från vårt grannland Finland är mycket efterfrågad på marknaden idag. Den tidlösa, enkla och sparsmakade stilen med inspiration från naturen ligger rätt i tiden. Den finska designen har också en annan eftersökt sida med en lekfull, färgsprakande och mönsterrik produktion.

Våra köpare söker bland annat möbler av Alvar Aalto, Eero Saarinen och Yrjö Kukkapuro, glas av Oiva Toikka, Timo Sarpaneva och Tapio Wirkkala, keramik av Birger Kaipiainen, Ulla Procopé och Rut Bryk, lampor av Paavo Tynell, smycken av Björn Weckström och tyg från Marimekko.

Har du finsk design hemma? Välkommen att kontakta oss för värdering och inlämning.

 • Var: Online
 • När: 22 mars

16 februari

Specialauktion: Waldemar Sjölander

Läs mer

Waldemar Sjölander räknas till gruppen som kallas för Göteborgskolorister, konstnärer med färglyriska drag som studerade för Tor Bjurström på Valand under 1920-talet. Redan 1946 flyttade Sjölander till Mexiko, där han fick sin konstnärliga frigörelse. Som målare, grafiker och skulptör utvecklades han hela tiden mot en större självständighet och egenart, där experimentlustan stod i fokus. I det nya landet kombinerade han sina koloristiska drag med den inhemska färgrikedomen, vilket resulterade i spännande kompositioner med ett personligt uttryck. Hans utveckling från göteborgskolorism mot allt större enkelhet i form och färg visar en dragning åt det abstrakta. För Sjölander var konsten något som levde sitt eget liv. Tiden bestämmer vad som överlever och blir bestående.

Vi vill på Göteborgs Auktionsverk lyfta fram en kolorist, som hamnat lite i skymundan av sina kamrater på målarskolan. Det är ett konstnärskap fyllt av spännande möten och ständig utveckling, ett tudelat liv på två kontinenter. Vi presenterar 45 konstverk i olja och gouache samt litografiska tryck och en skulptur. De spänner från 1940-talet fram till 1980-talet. Välkomna att upptäcka en konstnär med rötterna i Göteborg och livet i Mexiko!

 • Var: Online
 • När: 16 februari

4 december

Höstens Kvalitetsauktion 4 december

Läs mer

Vi har nu glädjen att presentera säsongens Kvalitetsauktion på Göteborgs Auktionsverk. Bland våra utvalda föremål är den svenska textilkonsten representerad med flertalet mattor komponerade av Märta Måås-Fjetterström, Agda Österberg och Barbro Nilsson. Fem spännande tidsdokument återfinns i fotografierna föreställande John Bauer och tagna av Hovfotografen Calla Sundbeck i Gränna under 1910-talet. Flera sällsynta armaturer lyser upp katalogen, varav en ljuskrona i art déco ritad av Anna Petrus för Firma Svenskt Tenn under 1920-30-talet och en stilren takarmatur i mässing av Hans Bergström för Ateljé Lyktan från 1940/50-talet. Intresset för estniska konstnärer har de senaste åren ökat och vi har nöjet att presentera flera verk av Eduard Wiiralt och Erik Haamer. Upplev färgexpressionismen i konstverk av stadens kolorister eller det meditativa måleriet hos spontanisten Rune Hagberg.

Välkommen att utforska katalogen och alla unika föremål. Mycket nöje önskar vi på Göteborgs Auktionsverk!

Visning från lördag 25 november. Vi har öppet måndagar kl.13-19, tisdag-torsdag kl.13-17 och fredag-lördag kl.11-15 samt auktionsdagen kl.13-15.
Vi kan även erbjuda enskild visning – anmälan sker till info@goteborgsauktionsverk.se eller på telefon 031-7047700.

Auktion måndag 4 december med start kl. 15.00.

Till auktionen!

 • Var: Banehagsgatan 20
 • När: 4 december, kl. 15:00

8 november

Allt om funkis!

Läs mer

Lär dig mer om en av modernismens banbrytande stilar som utvecklades i Europa under 1920-30-talen. Under kvällen tittar vi på arkitekturen och formgivningens karaktäristiska drag samt stilens ideal och värderingar med tonvikt på Sverige.  Vi reder ut begreppet funkis och dess betydelse och bekantar oss med namn som Walter Gropius, Uno Åhrén och Sven Markelius. Hur hänger egentligen funkis ihop med tradis och vad är nyfunkis? De frågorna och många fler får du svar på under föreläsningen.

Datum: 8 november
Tid: 18-19:30.
Plats: Göteborgs Auktionsverk. Banehagsgatan 20, Göteborg.
Pris: 450 SEK inklusive moms. Kanapéer från Ankarsmedjan Social ingår.
Kursledare: Maria Öhman

Boka din plats här…

 • Var: Banehagsgatan 20
 • När: 8 november, kl. 18:00

29 oktober

Pre-owned Luxury

Läs mer

Höstens preowned luxury erbjuder ett brett urval av accessoarer från olika modehus med bland annat klassiska väskor som ”Speedy” och ”Keepall” från Louis Vuitton. Just den förstnämnda är idag en av Louis Vuittons mest eftertraktade modeller och olika designer under modehusets historia har låtit göra nya versioner som speglar deras samtid. Ni har möjlighet att ropa in en ”Speedy 25” som skapades under 1960-talet på initiativ av Audrey Hepburn. Hon ansåg att ”Speedy 30” som fanns vid denna tid var för stor, varpå modehuset lät skapa storlek 25.

Till auktionen!

 • Var: Online
 • När: 29 oktober

18 oktober

Kurs: Konsten i Göteborg

Läs mer

Vi vill uppmärksamma firandet av Göteborg 400 år och låter dig följa med på en resa i konstens Göteborg. Vi gör nedslag i de olika århundradena från 1600-talet till 1900-talet och tar en titt på vilka konstnärer som verkade och hur konstklimatet såg ut. Du får också stifta bekantskap med skolan Valands framväxt och mecenatparet Göthilda och Pontus Fürstenbergs betydelse för Göteborg som konststad. Vi möter konstnärer som Nils Forsberg, Ivar Arosenius, Carl Kylberg och representanter för Göteborgskoloristerna.

Datum: 18 oktober
Tid: 18-19:30.
Plats: Göteborgs Auktionsverk. Banehagsgatan 20, Göteborg.
Pris: 450 SEK inklusive moms. Kanapéer från Ankarsmedjan Social ingår.
Kursledare: Maria Öhman

Boka din plats här…

 • Var: Banehagsgatan 20
 • När: 18 oktober, kl. 18:00-19:30

24 september

Göteborg 400 år

Läs mer

I samband med att Göteborg i år firar sitt 400-års Jubileum vill vi på Göteborgs Auktionsverk uppmärksamma vår stad genom en specialauktion.

Auktionsverket grundades 1681 och är nästan jämngammal med staden. I auktionen ingår föremål relaterade till Göteborgs 400-åriga historia. Via handelsstaden har det passerat miljontals föremål som satt sin prägel på platsen och dess invånare. Genom Ostindiska Kompaniets handel med Asien under 100 år på 17- och 1800-talen lossades närmare 50 miljoner föremål i hamnen, varav mycket porslin. Allt stannade inte i Sverige, utan exporterades till andra länder. Fina exempel på kompaniporslin från Kina ingår i auktionen.

Kameraföretaget Hasselblad har en given plats i Göteborgs historia och vi har nöjet att presentera fyra kameror, varav en Jubileumskamera från 1997. Bland utbudet i katalogen finns även föremål knutna till sjöfarten och souvenirer från Göteborgs 300-års Jubileum 1923. Stadens konstnärer är representerade med bland andra Ian Rusth, Albin Amelin och Inge Schiöler. Den estniska målaren Erik Haamer har skildrat ett fint porträtt av M/S Gripsholm förtöjt i hamnen som är utförd 1946. Välkommen att dyka ner i en del av Göteborgs historia!

Till auktionen…

 • Var: Online
 • När: 24 september

10 september

Specialauktion: Mauritz Karström

Läs mer

”Drömmen, håll den alltid vid liv” – så började Mauritz Karström en av sina föreläsningar om att vara konstnär. Själv var han sitt måleri och kunde aldrig sluta att måla. Associationsrik och med öppet sinne flödade konsten ur honom i hans rika produktion. I fiskhamnen, ett stenkast från Göteborgs Auktionsverk, hade Karström sin ateljé. Där fann han det starka och viktiga ljuset för sitt skapande. Han talade ofta om Gud och andar, att han bara försökte vara sig själv och inte bry sig om rådande trender. Sina konstnärliga förebilder hittade Karström i bland andra Olle Skagerfors, Carl Kylberg och Willem de Kooning. Karström diagnostiserades med schizofreni, vilket även var fallet med de två koloristerna Åke Göransson och Inge Schiöler. Likheterna mellan stadens konstnärer är påfallande, i influenser och i det konstnärliga uttrycket med en expressiv och intensiv kolorit och i dess andliga innehåll. Göteborgs Auktionsverk presenterar här 18 konstverk av Mauritz Karström. De är gjorda i en blandning av teknikerna pastell, akvarell, gouache och olja, vilket var ett vanligt tillvägagångssätt i hans skapande. Figurmotiv är ofta förekommande och i ett myller eller ensamma framträder de i olika skepnader. Välkommen att upptäcka en spännande konstnär med ett kraftfullt och färgsprakande uttryck i nära kontakt med sitt undermedvetna.

 • Var: Online
 • När: 10 september

26 augusti

Samekonst och hantverk

Läs mer

Samernas historia går långt tillbaka i tiden och är Europas enda urfolk. Deras unika kultur har utvecklats genom årtusenden och konst och slöjd har fått sina särdrag. Det samiska hantverket, duodji, går i arv mellan generationer och präglas av samiska mönster och färger, med inspiration från naturen. Föremålen har ett starkt symboliskt värde för Samernas levnadssätt och identitet. På Göteborgs Auktionsverk har vi förmånen att presentera en samling samisk konst och hantverk i traditionella material såsom björk, renhorn och tenn. Bland de 135 föremålen finns ett stort utbud av sameknivar, smycken och silverföremål. Lars Piraks etsningar och saltripor samsas med bland annat en mjölkstäva av Tore Sunna och en nåjdtrumma av Hans Mikael Sunna.  Av Ellen Kitok-Andersson återfinns både en saltflaska och en ostform. Välkommen att ta del av den samiska kulturens enastående värld!

 

 • Var: Online
 • När: 26 augusti

5 juni

Vårens Kvalitetsauktion 5 juni

Läs mer

Bland säsongens utvalda föremål är vävverkstaden Märta Måås-Fjetterström representerad med inte mindre än sex mattor och vävnader. Ett av katalognumren är en unik rund flossamatta ”Rabatten Röd”, komponerad av Barbro Nilsson. Intresset för Axel-Einar Hjorths sportstugemöbler från 1930-talet är fortfarande stort och vi har nöjet att presentera flera möbler ur serien ”Utö” i syrabetsad furu. Upplev färgexpressionismen i konstverk av stadens kolorister eller det avskalade puristiska måleriet hos modernisten Axel Kargel.

Fredag 26 maj publiceras katalogen. Varmt välkommen att njuta av konstverk, antikviteter och design i vårt showroom på Banehagsgatan 20. Visningen är öppen under våra ordinarie tider och Slagauktionen går av stapeln måndagen den 5 juni kl.15.

 

Till auktionen…

 • Var: Banehagsgatan 20
 • När: 5 juni, kl. 15:00

10 maj

Kurs: Svensk jugend – naturen i våra vardagsrum.

Läs mer

Datum: 10 maj | Plats: Göteborgs Auktionsverk

Efter årtionden av tillbakablickande, förnyas den svenska möbelkonsten i slutet av 1800-talet. Förändringen stavas jugend eller kanske art nouveau om man så vill. Nya estetiska ideal gör sig gällande. Ugglor, äpplen och tallar kommer på modet. Men hur såg förvandlingen ut när det begav sig? Andreas Siesing drar i ledtrådar och nystar i ämnet. Ett spår leder till en liten inredningsbutik på Arsenalsgatan i Stockholm. Ett annat rakt in i de värmländska skogarna. Influenserna från kontinenten är många men uttrycken tämligen svenska. Följ med in i en tid där en kosmopolitisk inredningsstil snickras ihop av svensk ek. Vi tittar på arbetarmöbler, utställningspjäser, målade allmogemöblemang, borgerliga garnityr och i Göteborg muskulös jugend med svällande former. Välkomna till en kvällsföreläsning tillbaka till jugendperioden samtidigt som vi njuter av kanapéer från Ankarsmedjan Social.

Datum: 10 maj 2023.
Tid: 18-19:30.
Plats: Göteborgs Auktionsverk. Banehagsgatan 20, Göteborg.
Pris: 450 SEK inklusive moms. Kanapéer från Ankarsmedjan Social ingår.
Kursledare: Andreas Siesing.

Boka din plats här…

 • Var: Banehagsgatan 20
 • När: 10 maj, kl. 18:00-19:30

26 april

Kurs: Älskade mönster

Läs mer

Datum: 26 april | Plats: Göteborgs Auktionsverk

Överallt omges vi av mönster på textilier och tapeter av olika slag. Vilka är konstnärerna eller formgivarna bakom alla spännande, sinnrika, dekorativa och ibland färgstarka kompositioner? Vi tittar närmare på älskade mönster genom historien och människan bakom, såsom William Morris, Josef Frank och NKs textilkammare. Ni får även en inblick i samtida mönster och dess upphovsmakare. Välkomna till en kvällsföreläsning in i mönstrets magiska värld samtidigt som vi njuter av kanapéer från Ankarsmedjan Social.

Datum: 26 april 2023.
Tid: 18-19:30.
Plats: Göteborgs Auktionsverk. Banehagsgatan 20, Göteborg.
Pris: 450 SEK inklusive moms. Kanapéer från Ankarsmedjan Social ingår.
Kursledare: Maria Öhman.

Boka din plats här…

 • Var: Banehagsgatan 20
 • När: 26 april, kl. 18:00-19:30

21 april

Konstrundan i Majorna

Läs mer

21-23 april 2023

Besök konstnärer och konsthantverkare i deras ateljéer! Samlingsutställning hos oss på Göteborgs Auktionsverk.

Läs mer…

 • Var: Banehagsgatan 20
 • När: 21 april

16 april

Pre-owned Luxury

Läs mer

I utbudet för vårens vintageauktion hittar vi såväl väskor och accessoarer från de klassiska modehusen Gucci, Louis Vuitton och Dior som lite mer oväntade samlarobjekt från det senaste seklets modehistoria. 2010 släppte modehuset Célines mycket omhuldade dåvarande chefsdesigner Phoebe Philo väskmodellen ”Trapeze” som snabbt blev populär med sin rymliga och spännande form. På auktionen hittar vi både en ”Trapeze bag” och ett par solglasögon från märket.

Vi behöver blicka ända tillbaka till 60-talet för att hitta historien bakom Paco Rabannes metallväska, i en tid av innovation och rymdresor utforskade Paco Rabanne andra material än de textila för att skapa både kläder och accessoarer. Coco Chanels reaktion på hans skapelser var ”Han är ingen modeskapare. Han är en metallarbetare.”

Under 1980-talet fanns ingen som Azzedine Alaïa, modeskaparen från Tunisien som ändrade vår syn på femininet och den kvinnliga kroppen. 1987 skapade han en sommarkollektion som bestod av figurnära fodralklänningar och skira kjolar och klänningar matchade med läderbälten som markerade midjan. Kanske är det just du som blir nästa ägare av just en sådan kjol.

Utforska hela katalogen för att inte missa något av våra spännande föremål! Auktionen avslutas online söndag 16 april.

Till auktionen…

 • Var: Online
 • När: 16 april

26 mars

Klockauktion

Läs mer

Välkommen till vårens klockauktion!

Är du ute efter en balansaxel eller ett nytt fjäderhus till ditt gamla vintage-ur? Kanske när du en dröm om ett eget urmakeri i källaren, eller vill komplettera din befintliga verksamhet med lite rullbänkar och fournitur? Då har du möjlighet att
buda hem diverse verktyg, klockor och reservdelar att fylla hyllorna med.

På vår klockauktion hittar du så klart även ett stort utbud av klockor, från armbandsur av schweizisk kvalitet till väckarur från Jaeger-Le Coultre. Här finns något för såväl den inbitne horologen som den allmänt klockintresserade.

Till auktionen…

 • Var: Online
 • När: 26 mars

22 mars

Kurs: Banbrytande konstnärskolonier

Läs mer

Datum: 22 mars | Plats: Göteborgs Auktionsverk

Konstnärskolonier är spännande platser där konstnärer samlas för att utöva sitt konstnärskap. Med utgångspunkt i svenska konstnärskolonier eller kolonier där svenska konstnärer vistats kommer platser och grupper att utforskas. I Sverige gör vi nedslag i Varbergsskolan, Rackstadsgruppen, Vicklebyskolan på Öland och Arildsgruppen. De blomstrande kolonierna i Grez-sur-Loing i Frankrike, Skagen i Danmark och Önningebyn på Åland är exempel på utländska kolonier där vi tittar närmare på delaktiga svenska konstnärer. Välkomna till en kvällsföreläsning som tar oss genom Europas konstnärscenter samtidigt som vi njuter av kanapéer från Ankarsmedjan Social.

Datum: 22 mars 2023.
Tid: 18-19:30.
Plats: Göteborgs Auktionsverk. Banehagsgatan 20, Göteborg.
Pris: 450 SEK inklusive moms. Kanapéer från Ankarsmedjan Social ingår.
Kursledare: Maria Öhman.

Boka din plats här…

 • Var: Banehagsgatan 20
 • När: 22 mars, kl. 18:00-19:30

12 februari

En samling keramik

Läs mer

I februari ägnar vi ett tema åt det kreativa materialet lera. Den moderna keramikens olika uttryck visar på de individuella konstnärerna och formgivarnas särskiljande drag, men även på tidens form och trend.

Bland namnen bakom verken ser vi många pionjärer såsom Lisa Larson, Carl-Harry Stålhane, Gunnar Nylund och Stig Lindberg. Nu söker vi fler keramiska verk till vår Temaauktion.

Går du i säljartankar ta kontakt med värderingsman Maria Öhman, telefon 0734 606 191, maria.ohman@goteborgsauktionsverk.se

 • Var: Online
 • När: 12 februari

13 januari

Fyrar i konsten

Läs mer

FYRAR I KONSTEN
22 JAN 2023 · GÖTEBORGS AUKTIONSVERK
Auktionen ”Fyrar i konsten” på Göteborgs Auktionsverk tillägnas samlarens far Robert Vilhelm Gellerstad (1905-1964).

Fyrar har under århundraden väglett sjöfarare längs kuster och genom farleder. Dess mystik har länge fascinerat människan och förknippats med symbolik för säkerhet och ljus, men även tillskrivits liknelser som ensamhet, styrka och ledarskap. Från högt belägna brinnande eldar utvecklades fyren till avancerade byggnader med ny teknisk utveckling. Fyrar är vanligt förekommande motiv i bildkonsten genom olika epoker. Under Romantiken på 1800-talet sågs fyren mest som en stadig symbol i ett stormigt landskap, medan den under modernismen istället blev ett formmässigt intressant objekt att avbilda.

Auktionen bjuder på 171 nummer med motiv av fyrar från när och fjärran. Den unika samlingen innehåller konstverk från 1700-talet till samtiden och bland representerade konstnärer finns Marcus Larson, Anna Palm de Rosa och Lars Lerin. Välkommen att ta del av en auktion med stor spännvidd av dessa symbolladdade sjömärken genom konsthistorien!

Till auktionen…

 • Var: Online
 • När: 13 januari

4 december

Höstens Kvalitetsauktion 4 december

Läs mer

Vi är stolta över att presentera höstens Kvalitetsauktionen Säsongens utvalda 2022. Det är en katalog med ett utbud som spänner från ostindiskt 1600-tals porslin till stilren dansk 1900-tals design och exklusiva armbandsur. Katalogen bjuder även på målningar av bland andra Carl Kylberg, Ragnar Sandberg och Carl Wilhelmson. Auktionen innehåller även en bit svensk hantverkshistoria i form av mattor. Flera ateljéer är representerade, varav Märta Måås-Fjetterströms vävverkstad i Båstad med flertalet mattor.
Välkomna att utforska katalogen och alla fantastiska föremål med unik historia och uttryck. Mycket nöje önskar vi på Göteborgs Auktionsverk!

Visning från lördag 26 november. Vi har öppet vardagar kl.13-17 och lördagar kl.11-15 samt auktionsdagen kl.11-12.
Vi kan även erbjuda enskild visning – anmälan sker till info@goteborgsauktionsverk.se eller på telefon 031-7047700.

Auktion söndag 4 december med start kl. 12.00

Till auktionen…

 • Var: Banehagsgatan 20
 • När: 4 december, kl. 12:00

30 november

Kurs: Svenska mattor – en skattkista

Läs mer

Svenska mattor från 1900-talet är idag eftertraktat i stora delar av världen. Kvällen ägnas åt de mönsterskapare som har haft stor betydelse för den svenska textilkonstens utveckling under förra århundradet. Namn som Märta Måås-Fjetterström och Agda Österberg är givna inslag. Välkomna till en kvällsföreläsning fylld av mönster, färger och spännande historik samtidigt som vi njuter av kanapéer från Ankarsmedjan Social.

Boka din plats här…

 • Var: Banehagsgatan 20
 • När: 30 november

26 oktober

Kurs: Svensk möbeldesign

Läs mer

Kliv ombord på en resa som tar oss 100 år genom den svenska möbelhistorien. Vi börjar i oskariansk pompa och via de mest skiftande hållplatser färdas vi ända fram till postmodernismens tokigheter. Av klassikerna möter vi Yngve Ekströms Lamino, Carl Malmstens lagom moderna stoppmöbler och Bruno Mathssons sittkurvor i böjträ och snö. Vi tittar också närmare på Cavelli – en nyupptäckt klassiker och världens dyraste IKEA-möbel. Och sist men inte minst lär vi känna några av alla de bortglömda modeller som i tysthet försvann. Somliga var storsäljare, andra rubrikskapare och några blott dagsländor. Under denna oktoberkväll dammas de av.

Boka din plats…

 • Var: Banehagsgatan 20
 • När: 26 oktober

23 oktober

Specialauktion: Mynt

Läs mer

Göteborgs Auktionsverk presenterar en brokig skara mynt för samlare och intressenter av diverse slag. Botanisera bland öringar, penningar, brakteatrar, riksdaler, örtug och dukater. Bjud på plåtmynt från stormaktstiden, kastmynt till Gustav III begravning, och trevliga småmynt från Gotland. Auktionens främsta raritet är dukaten från svenska Livland, präglad under Karl XIs regeringstid. Auktionen klubbas 23 oktober.

För visning av dukaten och ett större antal mynt, vänligen boka tid via: info@goteborgsauktionsverk.se

 • Var: Online
 • När: 23 oktober

28 september

Kurs: Kvinnliga Modernister

Läs mer

Upptäck de kvinnliga modernisterna som var verksamma under 1900-talets början. Vilka var de svenska kvinnorna och hur såg deras produktion ut? Vi tittar på hur konstlivet såg ut under perioden och kvinnornas förutsättningar som utövande konstnärer. Välkommen på en kvällsföreläsning där vi möter många spännande namn som Sigrid Hjertén, Siri Derkert och Hilma af Klint samtidigt som vi njuter av kanapéer från våra vänner på Ankarsmedjan Social.
 
Boka din plats här…

 • Var: Banehagsgatan 20
 • När: 28 september

16 september

Specialauktion: Göran Zachrisson

Läs mer

Göran Zachrisson har gått ur tiden. Göran hade stil, han visste var han stod och han visste allt. Hans förtjänst består i att han utan tvekan är en av de personer som gjort mest för svensk golf genom tiderna och spelar därmed i samma liga som Tumba, Sörenstam och Stensson. Även om hans röst förgyllt ett antal sportsändningar så är det främst golfen man förknippar honom med. Hans helt unika förmåga att berätta en historia har flera gånger gjort att man glömt spelet och bara fängslats av hans röst. Nu finns det en möjlighet att få ta del av denna gentlemans golfsaker och garderob, detta då Göteborgs Auktionsverk hjälper hans familj att i Görans namn ytterligare bidra till svensk golfs framtid. Förtjänsten från auktionerna går till Golfmuseet i Landskrona och till juniorsatsningen på Djursholms Golfklubb. Kort och gott hälften till dåtiden och hälften till framtiden. Precis så som Göran var och skulle vilja haft det. Auktionen hos Göteborgs Auktionsverk startar den 16 september och avslutas den 25 september.

Text av Olof Nithenius Foto Fam. Zachrisson

 • Var: Online
 • När: 16 september

16 september

Specialauktion:  Vintage och pre-owned

Läs mer
Höstens vintageauktion bjuder på allt från namnkunniga väskmodeller från Louis Vuitton
till moderna klassiker från Acne Studios. Bland de textila produkterna hittas
bland annat en cape från Sveriges första haute couture-ateljé Augusta Lundin.
Auktionen publiceras den 16 september och klubbas den 25 september.​
 • Var: Online
 • När: 16 september

15 september

BATES "invest in me"

Läs mer

Vi har nöjet att få presentera delar ur galleristen, konstnären och entreprenören Viktor Byhrs konstsamling. Verken som visas är ett urval från hans galleri, Urban Artroom 1209, där möten mellan olika uttryck och former vilar på kulturyttringar från stadens möjligheter och begränsningar. Konstverk av Amara Por Dios, Viktor Palm och Bates med flera kommer att visas och vara till försäljning i våra lokaler på Banehagsgatan 20 från 15 september till 26 september. Varmt välkomna!​

 • Var: Banehagsgatan 20
 • När: 15 september

22 juni

Specialauktion: Stig Lindberg

 • Var: Online
 • När: 22 juni

10 juni

Specialauktion: Luxus

Läs mer
19 JUN 2022 · GÖTEBORGS AUKTIONSVERK

Göteborgs Auktionsverk kan som allra första auktionshus presentera en större samling lampor från LUXUS!
Allt började en gång i tiden i Bjärnum där Uno och Östen Kristiansson växte upp bland möbelfabriker. I tidig ålder följde de med till faderns snickeri. Om somrarna spikade de emballage, sprang ärenden och såg på när den danske arkitekten Pedersen arbetade i fabrikens ritkontor.
Men kriget kom och sen branden som tog hela fabriken. De båda bröderna vidareutbildade sig på varsina håll, gjorde praktik här och var innan LUXUS första katalogblad, handtecknat och ljuskopierat, färdigställdes år 1950. Sen gick allt snabbt. Med vitt opalglas i olika former i kombination med stativ och lamparmar i ek och teak tog den lilla firman marknaden med storm. Därpå följde akrylplasten, ett slagtåligt material som under 1950-talet blev enormt populärt på den europeiska belysningsmarknaden. Det var också under denna tid LUXUS utvecklade TEXOLUX-skärmen som kom att prägla en ytterligt stor mängd lampor från fabriken under många år. Mot slutet av 1960-talet riktades verksamheten in mot den expanderande offentliga sektorn. Skolor, kyrkor, församlingshem och hotell beställde LUXUS-lampor i stor omfattning. Modeller som CYLINDUS, ARKITEKTURA, SKULPTURA och GLOBO RING såg dagens ljus. I samband med oljekrisen ställdes tillverkningen om mot allt energisnålare lampor. I 1980-talets starka ekonomi fortsatte LUXUS att leverera modeller till offentlig miljö. Många var de daghem som då lystes upp av modellerna PLAFO, MYCO och DISKUS RING.
I denna unika samling som nu utauktioneras av Göteborgs Auktionsverk återfinns flera av fabrikens storsäljare. Men också ett flertal modeller som är närmast hopplöst sällsynta på marknaden. Till dessa hör en 68 cm hög golvlampa ur CYLINDUS SKULPTURA-serien, bordslampa Nr 191, formgiven av Timo Sarpaneva och blåst i träform i Iittalas ugnar samt ett par synnerligen ovanliga golvlampor i mörk jakaranda.
Gemensamt för lamporna som ingår i temat LUXUS är det exemplariska skick – flera av dem kommer här i originalförpackning – de presenteras i. Missa inte detta unika tillfälle att närmare bekanta er med en av efterkrigstidens mest betydelsefulla svenska lamptillverkare.
Välkomna!

 • Var: Online
 • När: 10 juni

5 juni

Vårens Kvalitetsauktion 5 juni

Läs mer
Kvalitetsauktion Säsongens utvalda vår 2022, söndag 5 juni 2022 kl. 12:00.
Journummer under dagen: +46 (0)707 904 720Det är en katalog med stor spännvidd som bjuder på holländskt måleri från tidigt 1700-tal till dansk 1900-tals design och exklusiva smycken. Katalogen erbjuder två fina samlingar av unika verk, en med gouacher signerade Ivar Arosenius från tidigt 1900-tal och en med stengodsföremål av den fantasifulla formgivaren Stig Lindberg på Gustavsbergs studio från 1960-talet. Lundasmeden Wiwen Nilsson är representerad med både smycken och bestick i silver i nyskapande modernism.

AUKTIONEN

FÖLJ AUKTIONEN OCH BJUD LIVE FRÅN SÖNDAG 5 JUNI 2022

 

Visning från lördag 28 maj. Vi har öppet vardagar kl.13-17 och lördagar kl.11-15 samt auktionsdagen kl.11-12.

Vi kan även erbjuda enskild visning – anmälan till info@goteborgsauktionsverk.se eller på telefon 031-7047700.

Auktion söndag 5 juni med start kl 12.00.

 • Var: Banehagsgatan 20
 • När: 5 juni

8 maj

Auktion till förmån för Familjen Bursies Stiftelse

Läs mer

Göteborgs Auktionsverk har fått förtroende att sälja föremål till förmån för Familjen Bursies Stiftelse. Dess ändamål är att främja medicinsk forskning inom neurologiska sjukdomar, med inriktning i första hand mot Amyotrofisk lateralskleros (ALS) och i andra hand mot Multipel skleros (MS) och i tredje hand mot övriga neurologiska sjukdomar. Stiftelsen skall även främja rehabilitering och social hjälpverksamhet för personer som drabbats av neurologisk sjukdom, där verksamheten vid Neuroförbundet i Göteborg prioriteras. Katalogen bjuder på över 220 nummer i olika kategorier, från konst och antikviteter till smycken och silver. Välkommen att botanisera bland ett stort och varierat utbud av spännande samlarföremål där behållningen går till ett livsviktigt syfte.

Till auktionen…

 • Var: Online
 • När: 8 maj

1 maj

Specialauktion: Vintage & pre-owned

Läs mer

Säsongens Pre-owned Luxury auktion

Katalogen publiceras den 22 april och auktionen klubbas online den 1 maj.

 

 • Var: Banehagsgatan 20
 • När: 1 maj

10 april

Välgörenhetsauktion för Drottning Silvias barnsjukhus

Läs mer

I samband med Tamros 100-årsfirande lyfter de en av sina mest betydande hjärtefrågor och vill bidra till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus.

Under sin långa historia har de förvärvat konst, som Göteborgs Auktionsverk nu har nöjet att bjuda ut på auktion. Intäkterna går oavkortat till Insamlingsstiftelsen för drottning Silvias barnsjukhus och köparprovisionen är därför borttagen. Bland konstnärerna bakom verken döljer sig bland andra Bertil Vallien, Ernst Billgren och Claes Hake. Tillsammans har vi en möjlighet att förbättra och främja en organisation som är avgörande för sjuka barn och deras familjer. Välkommen att botanisera bland auktionens 50 utrop som klubbas den 10 april.

 

Till Auktionen…

 • Var: Banehagsgatan 20
 • När: 10 april

14 mars

Vi har flyttat

Läs mer

Göteborgs Auktionsverk utvecklar verksamheten och från och med 14 mars finns vi på Banehagsgatan 20 för inlämning och visning.

I kulturfastigheten i Klippan kan nya möjligheter skapas i en historisk miljö – en mötesplats för framtidens auktioner och kulturevent. Genom lokal- bytet förankras Auktionsverkets långa historia i staden. Läs mer…

 

 • Var: Banehagsgatan 20
 • När: 14 mars

11 februari

Specialauktion: Herman Fogelin

Läs mer

Göteborgs Auktionsverk har åter äran att presentera en samling av keramiska verk, skisser och akvareller signerade konstnären Herman Fogelin. Med sitt lekfulla skapande och sin unika bildvärld gav han uttryck för ett berättande att fritt tolkas av betraktaren. Klassiska, rena och jämna former täcks av färgrika och sinnrika dekorer. Han behandlade materialet utan begränsningar och lät influenser från forntida kulturer möta nutidens mönster i personliga uttryck. Maximalisten Herman lät hellre keramiken vara något sned än rak med ytan dekorerad av böljande linjer, prickar och ränder – en dekor som andas glädje och kreativitet.

Bruksgods samsas med konstgods och utbudet spänner över hela Hermans långa skapande karriär. Flera verk kan följas från skiss till färdig produkt. Välkommen att botanisera bland auktionens 66 uttrycksfulla och säregna utrop av skulpturer, fat, koppar, ägg, pokaler, skålar, skisser och tyg.

 

Till auktionen…

 • Var: Online
 • När: 11 februari

5 december

Höstens Kvalitetsauktion

Läs mer

Se slutresultaten här…

 

Det är dags att presentera höstens höjdpunkt, Kvalitetsauktionen Säsongens utvalda på Göteborgs Auktionsverk.

Katalogen bjuder på en fin blandning av modern och klassisk konst och design. Våra Göteborgskolorister är som alltid representerade med flera verk. Stadens historia med Ostindiska Kompaniet och handeln med Kina syns i motiven på flera konstverk med vyer från hamnarna i Kanton på 17-och 1800-talen. För den som är intresserad av silver har vi flera föremål från designfirman Georg Jensen i Danmark. Många fler spännande samlarobjekt finns att upptäcka i vårt utbud.

Mycket nöje önskar vi på Göteborgs Auktionsverk!

TILL AUKTIONEN

FÖLJ AUKTIONEN OCH BJUD LIVE FRÅN SÖNDAG 5 DECEMBER 2021

Visning från lördag 27 november. Vi har öppet vardagar kl.13-17 och lördagar kl.11-15 samt auktionsdagen kl.11-12.

Vi kan även erbjuda enskild visning – anmälan till info@goteborgsauktionsverk.se eller på telefon 031-7047700.

Auktion söndag 5 december med start kl. 12.00.

 

 • Var: Värmlandsgatan 2
 • När: 5 december, kl. 12:00

7 november

Specialauktion: Vintage & pre-owned

Läs mer

Efterfrågan på föremål med en historia är större än någonsin och just nu pågår inlämning till höstens Vintage och Pre-owned Luxury auktion.

Vi söker föremål från de stora modehusen såsom Dior, Hermès, Chanel, Comme des Garçons, Miu Miu, Cartier och Louis Vuitton. Vi tar gärna emot väskor, dam -och herrekipering, bijouterier, scarves och pennor.

Katalogen publiceras den 29 oktober och auktionen klubbas online den 7 november.

För värdering och inlämning kontakta oss på: info@goteborgsauktionsverk.se.

 • Var: Värmlandsgatan 2
 • När: 7 november

27 oktober

Höstens kurser

Läs mer

27/10 Göteborgskoloristerna (fullbokad)
Denna kväll ägnas helt åt färgen och dess lyrik. Vi går igenom en konstnärsgrupp som också är att betrakta som ett eget begrepp i konsthistorien – Göteborgskoloristerna. Hur såg konstlivet såg ut i staden vid tiden för deras storhet? Vi utforskar vad som inspirerade koloristerna och vilka spår de har lämnat till senare generationer. Fokus ligger på de fyra konstnärerna Ivan Ivarson, Inge Schiöler, Ragnar Sandberg och Åke Göransson.

Maria Öhman, chefsintendent

Anmäl dig här…

Plats: Göteborgs Auktionsverk, Värmlandsgatan 2, Göteborg
Datum & klockslag: Onsdagen den 27 oktober 18.00-19.30.
Pris: 350 SEK inkl. moms. Canapéer komponerade av Ulf Wagner ingår.

Vår Covid 19-policy: Göteborgs Auktionsverk följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kommer därför att begränsa antalet platser för att säkerställa lämpligt avstånd mellan deltagarna.

 

 

10/11 Jugend & Art Nouveau (fullbokad)

Välkommen till en kväll med slingrande växtornamentik, organiska former och böljande vågor. Det var nämligen detta formspråk som dominerade form och konsthantverk under perioden 1895-1915. Den nya konsten tog fart kring förra sekelskiftet med syfte att lyfta fram hantverkare och konstnärer och bryta med industrin och 1800-talets nystilar. Med inspiration från naturen skapades verk dekorerade av flora och fauna. Länderna i Europa benämnde samma period med olika namn och stilens uttryck varierar mellan nationerna. Vi tittar närmare på vad som karaktäriserar tiden och dess verksamma konstnärer.

Maria Öhman, chefsintendent

Plats: Göteborgs Auktionsverk, Värmlandsgatan 2, Göteborg
Datum & klockslag: Onsdagen den 10 november 18.00-19.30. Denna kurs är fullbokad.
Pris: 350 SEK inkl. moms. Canapéer komponerade av Ulf Wagner ingår.

 

 

 

 • Var: Värmlandsgatan 2
 • När: 27 oktober, kl. 18:00-19:30

6 juni

Vårens Kvalitetsauktion
6 juni

Läs mer

Det lönar sig att sälja på Göteborgs Auktionsverk. Kvalitetsauktionen avslutade vårens säsong och klubbades på Nationaldagen med höga slutpriser som resultat. Intresset var stort från köpare och samlare både nationellt och internationellt. Målningen Röd julle, utförd av koloristen Ivan Ivarson på Stenungsön 1931 nådde hög höjd och såldes för 404 000 SEK inklusive avgifter. Se alla slutpriser här. Tack för en fin vårsäsong och Trevlig sommar!

Läs mer här…

 • Var: Värmlandsgatan 2
 • När: 6 juni, kl. 12:00

2 maj

En samling stengods

Läs mer

Bland de 63 olika auktionerna hittar du vaser, krus, miniatyrer, skålar och andra färgglada föremål i olika former från namn som Berndt Friberg, Stig Lindberg, Carl-Harry Stålhane, Gunnar Nylund med flera.

Auktionen klubbas online söndagen den 2 maj.

Till auktionen…

 • Var: Online
 • När: 2 maj

11 april

Pre-owned Luxury

Läs mer

Efterfrågan på föremål med en historia är större än någonsin och just nu pågår vårens Vintage och Pre-owned Luxury auktion. Här kan du botanisera bland handväskor, scarves, skor, kläder och accessoarer.

Välkommen att utforska auktionen. Katalogen publiceras den 1 april och auktionen klubbas online söndagen den 11 april.

 • Var: Online
 • När: 11 april

28 mars

Herman Fogelins spännande värld

Läs mer

Konstnären och keramikern Herman Fogelin (1947-2020) har haft stor betydelse för konsthantverket i Göteborg. Med sitt lekfulla skapande och unika bildvärld gav han publiken keramiska konstverk att förundras över, inspireras av och falla för. Han behandlade materialet utan begränsningar och lät influenser från forntida kulturer möta nutidens mönster i personliga uttryck. Herman studerade på Konstindustriskolan, nuvarande HDK, under mitten av 1970-talet för bland andra Carl-Harry Stålhane. Så småningom blev han även lärare på skolan och lotsade sina elever till en egen identitet i skapandet. För 40 år sedan var Herman med och startade Galleri Lerverk och blev där Hedersmedlem. Han har ställt ut sin keramik världen över och finns representerad inte bara på museer, utan också på offentliga platser i Göteborg såsom brandstationen i Gårda och i Lundbytunneln.
Göteborgs Auktionsverk har äran att få presentera delar ur Herman Fogelins hem samt verk från hans ateljé. Se alla föremål här…

 • Var: Online
 • När: 28 mars

7 mars

En enastående myntsamling

Läs mer

Ta chansen att bjuda på en unik myntsamling som täcker i stort sett hela 
den svenska regentlängden från Gustav Vasa och framåt. Varför inte göra ett nedslag i den svenska monarkins historia med ett mynt från 1632, året då Gustav II Adolf gick bort sig i Lützens dimmor? Eller skänka drottning Kristina en tanke med en riksdaler präglad
1654, året då hon abdikerade och konverterade till katolicismen? Och med en dukat från 1713 kan du fantisera om hur Karl XII skapade kalabalik i Bender. 

Flera internationella mynt i samlingen speglar historien vidare, bland annat en Unite från James Stuart av Englands regeringstid. En 4 daler/10 franc minner om Danmarks kanske inte så välkända koloni i Västindien och en tetradrachma lämnar vittnesmål om Alexander
den stores desto mer berömda Makedonska rike.

26 feb- 7 mars

Plats: Online

Visning: vardagar 13-17, lördagar 11-15, Värmlandsgatan 2, Göteborg

För visning av fler än 10 mynt vänligen boka tid: info@goteborgsauktionsverk.se
Uppvisning av legitimation erfordras

 • Var: Online
 • När: 7 mars

6 december

Höstens Kvalitetsauktion
6 december

Läs mer

söndag 6 december 2020 kl. 12:00

Katalogen bjuder på en fin blandning av nationell och internationell konst, design och föremål. Våra Göteborgskolorister är representerade med många verk, varav Inge Schiöler med sju stycken färgstarka och kraftfulla kompositioner. Den svensk-amerikanske konstnären Carl Oscar Borg visar skildringar från USA och ett unikt porträtt av Abraham Lincoln. Bland rariteterna finns en snusdosa i 18k guld och blå emalj tillverkad under empiretiden i Frankrike av Toussaint-François Pillieux (verksam 1786-1813). Många fler spännande samlarobjekt finns att upptäcka i vårt utbud. Mycket nöje önskar vi på Göteborgs Auktionsverk!

Visning från lördag 28 november. Vi har öppet vardagar kl.13-17 och lördagar kl.11-15 samt auktionsdagen kl.11-12.
Auktion söndag 6 december med start kl 12.00.

 

Till auktionen och mer information…

 • Var: Värmlandsgatan 2
 • När: 6 december

25 oktober

Specialauktion: Ian Rusth

Läs mer

Välkommen in i Ian Rusths lekfulla värld, där den skapande friheten väcker betraktarens fantasi och upptäckarlusta. Som en målande historieberättare bjuder han in till oväntade och drömska upplevelser. I kraftfull kolorit lyser figurerna i kontrast mot fonden ofta i samklang med den förgyllda färgen.

Flertalet detaljer återkommer i hans måleri såsom den röda hunden, regnbågar, flygande figurer och stegar. Kan någon av dem vara Ian själv? Alla tolkningar är upp till publiken själv att göra. Även ramarna är skapade av konstnären själv och listverken kan ofta härledas från olika hus i Göteborg, en förankring i stadens historia som en del av konstverken.

Vi är glada över att få presentera denna privatsamling som består av 42 verk i olika tekniker av Ian Rusth.
De spänner från 1970-talet till idag. Stig in i Paradiset!

Auktionen klubbas online den 25 oktober.

 • Var: Online
 • När: 25 oktober

18 oktober

Specialauktion: Vintage & pre-owned

Läs mer

Bland föremålen hittar du vackra väskor, skor och scarves från Hermès, Dior, Balenciaga, Longchamp och Louis Vuitton med flera.

Auktionen klubbas online söndagen den 18/10.

 • Var: Online
 • När: 18 oktober

26 juli

Specialauktion: STAR WARS

Läs mer

A long time ago in a galaxy far, far away… Nu har vi på Göteborgs Auktionsverk en samling Star Wars ute till auktion. Här hittar du äldre figurer, rymdskepp, samlardockor och mycket mer. May the Force be with you. Klicka här för att komma till auktionen. 

 • Var: Värmlandsgatan 2
 • När: 26 juli

12 juni

En samling äldre armbandsur

Läs mer

Just nu hittar ni en samling äldre armbandsur på auktion. Här finns Rolex, Omega, Breitling med flera. Auktionen avslutas på söndag. Välkomna!

Till auktionen…

 • Var: Online
 • När: 12 juni

12 juni

Fonografer och grammofoner

Läs mer

Nu har vi en auktion med en samling av fonografer och grammofoner. Här kan du även hitta tillbehör som fonografrullar och stift. Eller varför inte en resegrammofon att ta med på semestern. Auktionen avslutas söndag 21 Juni.

Till auktionen…

 • Var: Online
 • När: 12 juni

7 juni

Vårens Kvalitetsauktion 7 juni

Läs mer

SÄSONGENS UTVALDA VÅREN 2020
Göteborgs Auktionsverks kvalitetsauktion den 7 juni

Katalogen bjuder på en härlig blandning av spännande föremål. För en samlare av Göteborgskolorister finns många konstverk att välja mellan. Ivan Ivarson, Inge Schiöler, Ragnar Sandberg och Åke Göransson är alla representerade med färgstarka målningar. Bland rariterna finns en Panagia tillverkad i Moskva omkring år 1900 och buren av Alexander Paulus (1872-1953), Metropolit i Estland. Många fler intressanta objekt finns att upptäcka i vårt utbud. Mycket nöje önskar vi på Göteborgs Auktionsverk!

Visning 2 juni – 6 juni vardagar kl.13-17 och lördagar kl.11-15 samt auktionsdagen kl.11-12.
Auktion söndagen 7 juni med start kl 12.00.

Journummer under dagen 0707-904720.

På grund av det rådande läget gäller inför vårens auktion, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer, följande: Uppvisar du minsta sjukdomssymptom ska du avstå besök.

Vänligen observera att vi kommer endast att släppa in ett begränsat antal besökare i lokalen. Du måste alltså vara beredd på att viss väntetid kan förekomma.

Vi kan även erbjuda enskild visning – anmälan till info@goteborgsauktionsverk.se eller på telefon 031-7047700.
Vi vill vänligen uppmana er att i största möjliga utsträckning delta online eller via telefon.
Auktionen kommer att genomföras med begränsat antal budgivare i salen – men obegränsat online.

FÖLJ AUKTIONEN OCH BJUD LIVE FRÅN SÖNDAG 7 JUNI 2020

KATALOG (PDF)

KATALOG MED BILDER (PDF)

 • Var: Värmlandsgatan 2
 • När: 7 juni

10 maj

Specialauktion: Göteborg, kusten & sjöfarten

Läs mer

I en specialauktion tillägnad Göteborg och Bohuslän får du nu chansen att köpa konst, konsthantverk och föremål med anknytning till västkusten, och som speglar dess sjöfart, handel och historia. Auktionen innehåller även en stor samling nautica från en privatsamlare. Till auktionen!

 • Var: Online
 • När: 10 maj

29 mars

Specialauktion: Vintage & pre-owned

Läs mer

Bland de 150 föremålen hittar du vackra väskor, skor och scarves från Hermès, Dior, Gucci, Louis Vuitton och Bottega Veneta med flera.

Auktionen klubbas online söndagen den 29/3. Välkommen att botanisera i vår digitala katalog eller i vårt showroom på Värmlandsgatan 2!

 • Var: Online
 • När: 29 mars

19 februari

Vårens kurser

Läs mer

Vårens kurser presenteras i samarbete med våra vänner på Sjömagasinet.
Onsdagar Kl.18.00-19.30 på Värmlandsgatan 2.

Du anmäler dig genom att boka via e-post till kurser@goteborgsauktionsverk.se.
I bokningsbekräftelsen får du betalningsuppgifter. Anmälan är bindande. Kostnaden är 310 SEK/kurs inklusive kanapéer från Sjömagasinet.

 

19/2 Svensk keramik (fullbokad)

Keramik återfinns i olika former, färger och uttryck i varje hem. Hur ser Sveriges senare keramiska historia ut? Vilka fabriker och konstnärer var verksamma? Lär dig skilja på olika material och möt en intressant och spännande svensk kulturhistoria från 1700-talet till idag.

Maria Öhman, chefsintendent

 

26/2 Vårda dina antikviteter

Under den här föreläsningen får du tips och råd om hur du bäst vårdar dina äldre antikviteter, men även nyare designfynd i olika material. Kan det ekonomiska värdet påverkas om föremålet förändras mycket från ursprungsskicket? Vi går även igenom vad du kan göra själv och vad som bör överlåtas till en specialist.

Peder Lamm, antikexpert

 

4/3 Skimrande pärlor (fullbokad)

Vi kommer under kvällens gång att gå igenom pärlans mångtusenåriga historia som lyxvara, mytbildare och symbolbärare inom olika kulturer och tidsperioder. Vi reder också ut den brokiga floran av olika pärlsorter och simulanter som finns på marknaden idag och hur man med enkla medel skiljer dem åt.

Peder Lamm, antikexpert och Maria Ylander, specialist smycken

 

11/3 Art déco (fullbokad)

Upptäck skönheter från Art décoperioden, den mest distinkta och eleganta internationella mellankrigsstilen. Vi fördjupar oss även i den inhemska stilen Swedish Grace som utvecklades under 1920-talet.

Maria Öhman, chefsintendent

 

18/3 Det dukade bordet (inställd)

Intresset för dukade festbord är större än någonsin och vi bjuder därför in till en historisk exposé av olika dukningar och serveringssätt. Servettbrytningar samsas med glas, karotter och silver på de mest uppseendeväckande sätt. Njut av vackra bord och dess föremål under kvällen.

Peder Lamm, antikexpert

 

25/3 Kandinsky och Sverige (inställd)

Konstnären och teoretikern Wassily Kandinsky har en betydande roll inom den moderna konsten. Han vistades i Stockholm 1915-16 och ställde ut ett flertal banbrytande abstrakta verk. Vi tittar närmare på en av 1900-talets största konstnärskap och de avtryck han har gjort i Sverige.

Maria Öhman, chefsintendent

 • Var: Värmlandsgatan 2
 • När: 19 februari, kl. 18:00-19:30