Så här köper du

När du köper på auktion handlar det oftast om föremål som inte finns någon annanstans. Du kan lägga bud dygnet runt och vi är aldrig längre bort än din telefon eller dator. Och det är väldigt enkelt. Vill du se och känna på de föremål som du är intresserad av är du alltid välkommen till våra visningslokaler på Banehagsgatan 20 i Göteborg där alla föremål visas.

Registrera dig

Alla våra försäljningar sker i samarbete med auktionsportalen auctionet.com För att buda ska du först registrera dig som kund. Det kan du göra här. Därefter kan du logga in när som helst, var som helst i världen.

Buda

När du har loggat in kan du börja buda. Och du kan lägga hur många bud du vill. Vill du bjuda lägsta möjliga belopp är det redan ifyllt och du behöver bara klicka på ”Lägg bud”. Du kan också lägga ett maxbud, det vill säga det högsta pris som du är beredd att betala för ett visst föremål. Då bjuder vi automatiskt för dig upp till ditt maxbud, så fördelaktigt som möjligt och enligt en given budstege. Lägger du ett bud när det återstår mindre än en minut förlängs auktionen med tre minuter.

Vinn

När du har ropat in ett föremål får du ett mail med instruktioner om hur du betalar din faktura. Du betalar det klubbade beloppet samt en provision på 25% och en så kallad slagavgift på 80 kronor (inkl. moms). Vissa föremål omfattas även av följerättsavgift på 5 %, (droit de suite). En summa som går till konstnären, formgivaren eller dess arvingar.

Betala

Det är enkelt och säkert att betala med kort på ”Mina sidor”. Väljer du att betala med bankgiro tar det upp till tre bankdagar innan vi har fått din betalning. Det går också bra att betala med kort på plats. Vi accepterar inte kontant betalning.